Sýty šalát z pečenej zeleniny si môžete dopriať práve v týchto chladných jesenných dňoch. Tekvica teraz chutí predsa najlepšie. Môžete ho podávať vlažný, ale aj vychladnutý. Navyše je hotový raz dva. Tak čo, pustíte sa do prípravy tejto dobroty s nami?🎃
POSTUP👇🏼
1. Cícer namočíme aspoň na 2 hodiny alebo aj cez noc a v osolenej vode varíme do zmäknutia.
2. Tekvicu nakrájame na kocky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme a pokvapkáme olejom. Na druhú polovicu plechu dáme uvarený cícer a posypeme zmesou sladkej papriky, soli a sušeného cesnaku. Pečieme na 180°C asi 30 minút.
3. Necháme mierne vychladnúť a podávame ju s rozmrveným syrom Feta , rukolou, špenátom alebo petržlenovej vňaťou. Môžeme pokvapkať olivovým olejom a balzamikovým octom.Prajeme dobrú a úprimnú chuť🥳
#uprimnostchuti
Sýty šalát z pečenej zeleniny si môžete dopriať práve v týchto chladných jesenných dňoch. Tekvica teraz chutí predsa najlepšie. Môžete ho podávať vlažný, ale aj vychladnutý. Navyše je hotový raz dva. Tak čo, pustíte sa do prípravy tejto dobroty s nami?🎃
POSTUP👇🏼
1. Cícer namočíme aspoň na 2 hodiny alebo aj cez noc a v osolenej vode varíme do zmäknutia.
2. Tekvicu nakrájame na kocky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme a pokvapkáme olejom. Na druhú polovicu plechu dáme uvarený cícer a posypeme zmesou sladkej papriky, soli a sušeného cesnaku. Pečieme na 180°C asi 30 minút.
3. Necháme mierne vychladnúť a podávame ju s rozmrveným syrom Feta , rukolou, špenátom alebo petržlenovej vňaťou. Môžeme pokvapkať olivovým olejom a balzamikovým octom.Prajeme dobrú a úprimnú chuť🥳
#uprimnostchuti