Šošovicu namočíme na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc. Dáme si variť zemiaky. Po uvarení dáme napr. 2 bokom, ostatné necháme v hrnci a popučíme, na zahustenie. Šošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca k zemiakom. Zalejeme ju vodou alebo zeleninovým vývarom a pridáme celé čierne korenie, mleté korenie, bobkový list, kurkumu a trošku posolíme. Varíme domäkka. Odložené zemiaky nakrájame na menšie kocky. Neskôr ich pridáme k šošovici. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Popri tom si vymiešame rastlinné mlieko so škrobom a pridáme k šalotke, premiešame a zahustíme prívarok. Povaríme ešte pár minút na miernom ohni. Na záver dochutíme podľa potreby, pridáme cesnak, kvapku citrónovej šťavy alebo octu, soľ, korenie a podávame s pečenými zemiakmi a opraženým párkom.
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc. Dáme si variť zemiaky. Po uvarení dáme napr. 2 bokom, ostatné necháme v hrnci a popučíme, na zahustenie. Šošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca k zemiakom. Zalejeme ju vodou alebo zeleninovým vývarom a pridáme celé čierne korenie, mleté korenie, bobkový list, kurkumu a trošku posolíme. Varíme domäkka. Odložené zemiaky nakrájame na menšie kocky. Neskôr ich pridáme k šošovici. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Popri tom si vymiešame rastlinné mlieko so škrobom a pridáme k šalotke, premiešame a zahustíme prívarok. Povaríme ešte pár minút na miernom ohni. Na záver dochutíme podľa potreby, pridáme cesnak, kvapku citrónovej šťavy alebo octu, soľ, korenie a podávame s pečenými zemiakmi a opraženým párkom.