Ribeira

Šošovicový prívarok

Polievky
Postup:

Šošovicu namočíme na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc. Dáme si variť zemiaky. Po uvarení dáme napr. 2 bokom, ostatné necháme v hrnci a popučíme, na zahustenie. Šošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca k zemiakom. Zalejeme ju vodou alebo zeleninovým vývarom a pridáme celé čierne korenie, mleté korenie, bobkový list, kurkumu a trošku posolíme. Varíme domäkka. Odložené zemiaky nakrájame na menšie kocky. Neskôr ich pridáme k šošovici. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Popri tom si vymiešame rastlinné mlieko so škrobom a pridáme k šalotke, premiešame a zahustíme prívarok. Povaríme ešte pár minút na miernom ohni. Na záver dochutíme podľa potreby, pridáme cesnak, kvapku citrónovej šťavy alebo octu, soľ, korenie a podávame s pečenými zemiakmi a opraženým párkom.

Fotogaléria:
Suroviny:
Použité Ribeira produkty:
Šošovica
Suroviny:
Postup:

Šošovicu namočíme na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc. Dáme si variť zemiaky. Po uvarení dáme napr. 2 bokom, ostatné necháme v hrnci a popučíme, na zahustenie. Šošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca k zemiakom. Zalejeme ju vodou alebo zeleninovým vývarom a pridáme celé čierne korenie, mleté korenie, bobkový list, kurkumu a trošku posolíme. Varíme domäkka. Odložené zemiaky nakrájame na menšie kocky. Neskôr ich pridáme k šošovici. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Popri tom si vymiešame rastlinné mlieko so škrobom a pridáme k šalotke, premiešame a zahustíme prívarok. Povaríme ešte pár minút na miernom ohni. Na záver dochutíme podľa potreby, pridáme cesnak, kvapku citrónovej šťavy alebo octu, soľ, korenie a podávame s pečenými zemiakmi a opraženým párkom.

Použité Ribeira produkty:
Šošovica
Fotogaléria:

Podobné recepty

~KRÉMOVÁ ZELENINOVÁ POLIEVKA S CÍCEROM~

Lahodná polievka z nášho cíceru Ribeira💛, ktorá Vám spraví deň 😋.

~💫FAZUĽOVÁ POLIEVKA S ÚDENINOU💫~

Fantastická, sezónna polievka, ktorá Vás zahreje na duši 🥰.

Na našom webe používame cookies, aby sme vám poskytli čo najrelevantnejší zážitok tým, že sme si pamätali vaše preferencie a opakované návštevy. Kliknutím na „Prijať“ súhlasíte s použitím všetkých cookies.