Ribeira

VEGÁNSKY ŠALÁT S OPRAŽENÝM CÍCEROM A BALSAMICO DRESINGOM

Šaláty
Postup:

Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cícer. Opekáme na strednom plameni približne 8-10 minút, kým sa cícer nezačne zlatisto opražiť.
Keď je cícer takmer hotový, pridáme soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak a (voliteľne) údenú papriku. Premiešame a ešte chvíľu opekáme, kým korenie neuvoľní svoju arómu. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Rukolu a šalátové listy dobre opláchneme a necháme odkvapkať.
Cherry paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice.
Rastlinný feta syr nakrájame na malé kocky.
V miske zmiešame balzamikový ocot, olivový olej, dijonskú horčicu a javorový sirup. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Vo veľkej miske zmiešame rukolu, šalátové listy, cherry paradajky a rastlinný feta syr.
Pridáme opražený cícer a všetko polejeme pripraveným balsamicovým dresingom.
Jemne premiešame, aby sa dresing rovnomerne rozložil po celom šaláte.
Šalát podávame čerstvý, ideálne ihneď po príprave. Môžeme ho ozdobiť ešte trochou syra alebo pokvapkať extra olivovým olejom.

Fotogaléria:
Suroviny:
Použité Ribeira produkty:
loading
Suroviny:
Postup:

Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cícer. Opekáme na strednom plameni približne 8-10 minút, kým sa cícer nezačne zlatisto opražiť.
Keď je cícer takmer hotový, pridáme soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak a (voliteľne) údenú papriku. Premiešame a ešte chvíľu opekáme, kým korenie neuvoľní svoju arómu. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Rukolu a šalátové listy dobre opláchneme a necháme odkvapkať.
Cherry paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice.
Rastlinný feta syr nakrájame na malé kocky.
V miske zmiešame balzamikový ocot, olivový olej, dijonskú horčicu a javorový sirup. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Vo veľkej miske zmiešame rukolu, šalátové listy, cherry paradajky a rastlinný feta syr.
Pridáme opražený cícer a všetko polejeme pripraveným balsamicovým dresingom.
Jemne premiešame, aby sa dresing rovnomerne rozložil po celom šaláte.
Šalát podávame čerstvý, ideálne ihneď po príprave. Môžeme ho ozdobiť ešte trochou syra alebo pokvapkať extra olivovým olejom.

Použité Ribeira produkty:
loading
Fotogaléria: