V rozohriatom hrnci spolu s olejom si opečieme nakrájanú koreňovú zeleninu do zlatista. K zelenine pridáme nakrájanú cibuľu na menšie kúsky a tiež opečieme. Následne pridáme prelisovaný cesnak, mleté papriky, pôvabnú smršť a premiešame. Do hrnca pridáme tiež červenú šošovicu, ktorú zalejeme vývarom, nové korenie a tymián. Všetko spolu varíme až do úplného zmäknutia. Keď už máme zeleninu uvarenú, korenie a tymián vyberieme a polievku rozmixujeme do krému. Dochutíme soľou a korením
Podávame s opečenými krutónmi a opečenou šunkou.
V rozohriatom hrnci spolu s olejom si opečieme nakrájanú koreňovú zeleninu do zlatista. K zelenine pridáme nakrájanú cibuľu na menšie kúsky a tiež opečieme. Následne pridáme prelisovaný cesnak, mleté papriky, pôvabnú smršť a premiešame. Do hrnca pridáme tiež červenú šošovicu, ktorú zalejeme vývarom, nové korenie a tymián. Všetko spolu varíme až do úplného zmäknutia. Keď už máme zeleninu uvarenú, korenie a tymián vyberieme a polievku rozmixujeme do krému. Dochutíme soľou a korením
Podávame s opečenými krutónmi a opečenou šunkou.