Ribeira

~VANILKOVÉ ROŽKY~

Dezerty
Postup:

Vo veľkej mise zmiešaj múku,kokos, práškový cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
Pridaj margarín alebo kokosový olej a vypracuj hladké cesto. Ak je cesto príliš suché, pridaj 1–2 lyžice studenej vody.
Tvarovanie rožkov:
Z cesta odtrhávaj kúsky a formuj malé valčeky, ktoré ohni do tvaru rožtekov alebo použi formu na rožky.
Rožteky ukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečenie:
Predhrej rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev) alebo 160 °C (teplovzdušná rúra).
Peč rožky približne 12–15 minút, kým okraje jemne nezhnednú. Dávaj pozor, aby sa neprepiekli.
Obaľovanie:
Po upečení nechaj rožky chvíľu vychladnúť.
Zmiešaj práškový cukor s vanilkovým cukrom a ešte teplé rožky v tejto zmesi obaľ.
Podávanie:
Po úplnom vychladnutí uskladni rožky v uzatvárateľnej nádobe, kde vydržia niekoľko dní.

Fotogaléria:
Suroviny:
Použité Ribeira produkty:
loading
Suroviny:
Postup:

Vo veľkej mise zmiešaj múku,kokos, práškový cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
Pridaj margarín alebo kokosový olej a vypracuj hladké cesto. Ak je cesto príliš suché, pridaj 1–2 lyžice studenej vody.
Tvarovanie rožkov:
Z cesta odtrhávaj kúsky a formuj malé valčeky, ktoré ohni do tvaru rožtekov alebo použi formu na rožky.
Rožteky ukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečenie:
Predhrej rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev) alebo 160 °C (teplovzdušná rúra).
Peč rožky približne 12–15 minút, kým okraje jemne nezhnednú. Dávaj pozor, aby sa neprepiekli.
Obaľovanie:
Po upečení nechaj rožky chvíľu vychladnúť.
Zmiešaj práškový cukor s vanilkovým cukrom a ešte teplé rožky v tejto zmesi obaľ.
Podávanie:
Po úplnom vychladnutí uskladni rožky v uzatvárateľnej nádobe, kde vydržia niekoľko dní.

Použité Ribeira produkty:
loading
Fotogaléria: