Ribeira

~ZELENINOVÁ POLIEVKA S JAČMENNÝMI KRÚPAMI A DUBÁKMI~

Polievky
Postup:

V hrnci na olivovom oleji opražte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nezačnú voňať.
Pridajte mrkvu, zeler, petržlen. Pražte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
Do hrnca pridajte zemiaky a nakrájané dubáky. Premiešajte a varte ďalších 5 minút.
Pridajte jačmenné krúpy, vodu (alebo zeleninový vývar), tymián, oregano a bobkový list. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Polievku priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým nie sú jačmenné krúpy a zelenina mäkké. Občas premiešajte.
Po uvarení odstráňte bobkový list. Polievku dochuťte podľa potreby a podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Fotogaléria:
Suroviny:
Použité Ribeira produkty:
loading
Suroviny:
Postup:

V hrnci na olivovom oleji opražte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nezačnú voňať.
Pridajte mrkvu, zeler, petržlen. Pražte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
Do hrnca pridajte zemiaky a nakrájané dubáky. Premiešajte a varte ďalších 5 minút.
Pridajte jačmenné krúpy, vodu (alebo zeleninový vývar), tymián, oregano a bobkový list. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Polievku priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým nie sú jačmenné krúpy a zelenina mäkké. Občas premiešajte.
Po uvarení odstráňte bobkový list. Polievku dochuťte podľa potreby a podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Použité Ribeira produkty:
loading
Fotogaléria: